Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek

Hello!

 

Receptek:

                                        HÁZI KRÉMES

 

                                                                             

 

Hozzákvalók:

Tészták:

65dkg leveles tészta

Krém:

1l tej

6db tojás

6evőkanál kristálycukor

1 csomag vaniliáscukor

6 púpozott evőkanál liszt

1 zsacskó hadfixló

Tetejére:

4 evőkanál porcukor

Elkészités:

A lefagyasztott leveles tésztát előző este kivesszük a hűtőszekrényből,hogy kiolvadjon.

A sütő 200 fokra felmelegitjük.

Atésztát három részre osztjuk,és egyenként tepsi nagyságúra kinyújtjuk.Vajas tepsi hátulján vagy lemezen sütjük, első 10 percben 200 fokon, majd 150 fokon még 10 percig szárítjuk.A lapokat félretesszük.Majd a tésztát vízzezük be.

Elkészítjük a krémet.A 6 evőkanál lisztet kis tejjel eldolgozzuk, majd folyamatosan hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, a többi forralt tejet, a vaníliáscukrot és a 6 evőkanál kristálycukrot.Állandó keverés mellett sűrűre főzzük.Közben a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvtosan a krémbe keverjük és felfőzzük vele(1-2 percig).

A meleg krémmel rögtön megtöltjük a lapokat, a legfelsőt felkockázva rakjuk rá.A tetejére porcukrot szórunk. Ha kihűl, rögtön fogyaszthatjuk.

 

Elkészítési idő:40 perc

Sütési idő:3x 20 perc

Főzési idő:15 perc

Tepsiméret:30x40 cm



     Fekete erdő torta

 

 

 

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál + 4 evőkanál gyümölcspálinka
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg
  • 2 evőkanál kakaó
  • 50 dkg meggy
  • 20 dkg meggylekvár
  • 7,5 dl tejszín
  • 3 csomag habfixáló
  • 8 dkg finom szemcsés kristálycukor
  • 3 evőkanál csokoládéreszelék


Előkészítés: A csokoládét lereszeljük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Habosra keverjük a tojásokat 5 evőkanál pálinkával. Folyamatosan keverve egymás után beledolgozzuk a porcukrot, a lisztet, a kakaót és a csokoládét. A masszát a formába öntjük, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk, alaposan lecsepegtetjük, és 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradékot összekeverjük a meggylekvárral. A tortát vízszintesen kettévágjuk, a vágott felületen mindkét lapot megcsepegtetjük a maradék pálinkával. Az alsó lapot egy tálra fektetjük, szétosztjuk rajta a meggyes masszát. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, a felét a meggyre simítjuk. Ráborítjuk a felső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk. A maradék tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát (az oldalát is). Kevés tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta szélére. A tortát a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük. Betesszük kb. 2 órára a mélyhűtőbe, hogy éppen elkezdjen fagyni.


Gofri tészta receptek

Gofri I.
250 g liszt,
2 tojás
60 g margarin
2 csomag vaniliáscukor
120 g cukor
csipet só
0,15 l tej
késhegyni szódabikarbóna (v. sütőpor)

A felsoroltakból  masszát készítünk, majd vízzel tejföl sűrűségűre higítjuk.

Egy adaghoz egy merőkanál massza szükséges (ez 4 részes gofri sütőhöz, mármint egy adag 4 kis téglalap)

Gofri II.
400 g liszt
3 tojás
120 g margarin
1 csom. vanilíás cukor
120 g cukor
csipet só
0,5 liter tej
késhegyni szódabikarbóna (sütőpor)

Ezekből (vízzel)  tejföl sűrűségű masszát készítünk - majd hozzáadjuk a 3 tojás felvert fehérjét.


 

 

 

Kókuszgolyó recept


Ez a kókuszgolyó nagyon hasonlít az étlapon szereplő túrógolyóhoz. Ezt a másikat ugyanolyan méretűre kell készíteni, mint a túrógolyót, és mivel ez barna a másik pedig fehér, ha vegyesen tálaljuk, akkor nem csak finom, hanem esztétikus is, látványnak sem utolsó. Azonkívül, ha két sütiből egyet-egyet egymás után megeszel, nagyon különleges íze lesz. Próbáld ki!

Hozzávalók:

5 dkg kakaó, 10 dkg vaj, 20 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 40 dkg darált háztartási keksz, 1/2 dl rum, kevés tej, kókuszreszelék, magozott meggybefőtt.

A kakaót, a vajjal, a darált dióval, a porcukorral és a darált háztartási keksszel össze kell dolgozni a rum és kevés tej segítségével úgy, hogy kemény masszát kapjunk. Ebből a masszából apró golyókat kell formázni és megforgatni kókuszreszelékben. A golyók belsejébe lehet tenni kimagozott meggybefőttet, akkor az íze sokkal finomabb.
Jó étvágyat hozzá!


Csokoládé kocka

 

Hozzávalók:

50 dkg cukor,
2 ek. kakaó,
25 dkg margarin,
1 csomag mazsola,
50 dkg darált keksz,
kevés durvára vágott dió.

A cukrot 2 dl v1zzel forrástól számítva 7 percig főzzük.
Tűzről levéve hozzáadjuk a kakaót, a margarint, a
mazsolát, a diót és a darált kekszet. Egy tepsibe
zsírpapírt teszünk és belesimítjuk a masszát. 6-7 óráig
hagyjuk állni hideg helyen, majd kockára vágva kínáljuk.

 

 

 

Rafaelló gombóc recept

 


Hozzávalók:

1 dl víz
20 dkg cukor
1 ráma margarin
1cs.vaniliás cukor
30
dkg túrista tejpor
kókuszreszelék
mogyoró vagy mandula v.dió

Elkészítés:

1 dl vizet,20dkg cukorral felforralunk,kicsit kihűtjük,azután óvatosan belekeverjük az 1 ráma margarint,1 csomag vaniliás cukrot,a 30 dkg tejport és a 25 dkg kókuszreszeléket.Ezeket jól összegyúrjuk.A kapott masszát jól kihűtjük.Golyókat készítünk belőle,aminek a közepébe mogyórót v.mandulát v. diót tehetünk.A kész golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.Hütőben tároljuk.